C1 - Caldarelli-Mapelli-winnaars in GT World Challenge Europe op de Nürburgring

Het Italiaanse duo herwint de leiding in het Blancpain GT World Challenge Europe-kampioenschap dankzij hun overwinning in Race 1 op de Nürburgring.

gepubliceerde 31/08/2019 à 16:52

Medhi Casaurang

Het gezegde is bekend. Een race wordt niet noodzakelijkerwijs in de pits gewonnen, maar kan daar wel verloren gaan. Dit is wat er gebeurde met Luca Stolz en Maro Engel (Mercedes) tijdens de coureurswissel in Race 1 van de Blancpain GT World Challenge Europe op de Nürburgring (Duitsland).

Aangekomen in de pitstraat in de top 3 raakte de Mercedes de Audi van Oscar Tunjo terwijl hij probeerde te vertrekken. De racemarshals waardeerden deze manoeuvre niet en er werd een drive-through-penalty opgelegd.

Het is een klap voor de voormalig kampioenschapsleider, die op de achtste plaats eindigde. Ze laten de besturing over aan de winnaars van de dag, Andrea Caldarelli en Marco Mapelli (Lamborghini). De ploeg van Orange 1 FFF Racing kwam als overwinnaar tevoorschijn uit een zwaarbevochten duel met de vijandelijke broers Mirko Bortolotti-Christian Engelhart (Lamborghini).

Een zeldzame statistiek in GT3, slechts één Fransman eindigde in de top 10. Dit was Simon Gachet, derde met Christopher Haase (Audi). De overwinning in de categorie Zilver ging naar Mattia Drudi en Milan Dontje (Audi). Voor zijn debuut in de discipline eindigde Dorian Boccolacci als 16e naast Stéphane Ortelli (Audi).

In het kampioenschap gaat Caldarelli-Mapelli aan de leiding met 69,5 punten. Stolz-Engel volgt met 63,5 punten en Bortolotti-Engelhart heeft 51,5 punten. Race 2 staat gepland voor zondag om 14 uur en is live video te volgen op AUTOhebdo.fr