Grand Prix van Mexico 2016

22h03

Ontdek de analyse van de Mexicaanse Grand Prix in nummer 2087 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.

22h02

Vettel: “Ik begreep niet waarom hij zijn positie behield nadat hij de baan had afgesneden. Ik was erg teleurgesteld toen ik over de finish kwam totdat ik werd opgeroepen voor het podium. »

22h00

Rosberg: “Ik ben blij dat ik op het podium sta, vooral nadat ik bij de start werd aangereden door Max Verstappen. »

21h58

Met zijn 51e overwinning evenaart Hamilton het record van Prost. Er zijn nog 40 successen te behalen om de absolute prestatie van Michael Schumacher te evenaren.

21h57

Hier is het resultaat van de Grand Prix van Mexico nadat de straf van Verstappen was toegepast:

21h56

Vettel werd door internetgebruikers op de officiële F1-website verkozen tot coureur van de race.

21h54

Hamilton, Rosberg en Vettel staan ​​op het stadionpodium als God Save the Queen wordt gespeeld.

21h52

Vettel moest rampzalig terugkomen om op het podium te komen tijdens de GP van Mexico.

21h47

Terwijl Vettel na de finish uitleg gaf, had Verstappen weinig in te brengen voor de Ferrari-coureur.

21h48

Verstappen krijgt een straf van 5 seconden voor het behouden van de voorsprong op Vettel. De Ferrari-coureur herovert het podium voor Ricciardo, terwijl de Nederlander naar de 5e plaats glijdt.

21h46

Commissarissen onderzoeken het contact tussen Vettel en Ricciardo. Het incident lijkt echter gezien de beelden geen sanctie te rechtvaardigen.

21h45

Hamilton behaalde zijn 51e Grand Prix-overwinning, zijn zevende van het seizoen, aan het einde van een weekend dat hij domineerde.

21h43

Hamilton wint voor het eerst de GP van Mexico. Rosberg stelt de dubbel veilig voor Mercedes en behoudt de leiding in het kampioenschap met een voorsprong van 19 punten met nog twee races te gaan in het seizoen. Verstappen voltooit het voorlopige podium, onder voorbehoud van het onderzoek van de commissarissen naar hem. Vettel en Ricciardo completeren de top vijf voor Räikkönen, Hülkenberg en de Williams van Bottas en Massa. Pérez vervolledigt de top tien. Grosjean eindigde als 20e, voor Ocon.

21h42

De coureurs gaan de laatste ronde van de race in. Hamilton staat op het punt om te winnen.

21h41

T70 – Enorm blok van Ricciardo die Vettel ternauwernood ontwijkt terwijl hij probeert de 4e plaats te veroveren. Zeer licht contact tussen de twee coureurs die verder kunnen.

21h40

Stewards onderzoeken het incident tussen Verstappen en Vettel. Na de race wordt er een beslissing genomen.

21h40

T69 – Het gevecht tussen Verstappen en Vettel komt ten goede aan Ricciardo, die nu weer in de wielen van de Duitser zit.

21h39

T68 – Verstappen gaat het gras in nadat hij zijn remsysteem miste. De Red Bull-coureur blijft voor Vettel staan ​​alsof er niets is gebeurd. De Red Bull vraagt ​​de Nederlander de 3e plek af te staan.

21h37

T67 – Räikkönen haalt Hülkenberg in die spint. De Ferrari-coureur staat 6e.

21h36

T67 – Vettel kwam terug tot binnen een seconde van Verstappen met nog 5 ronden te gaan. Ricciardo kwam ook terug tot binnen 4 seconden van de Ferrari.