Braschi eerste winnaar in de geschiedenis van Eurocup-3

Francesco Braschi profiteerde van de lastige omstandigheden in de Belgische Ardennen om de eerste overwinning in de geschiedenis van Eurocup-3 te behalen.

gepubliceerde 05/05/2023 à 18:10

Gonzalo Forbes

Het tijdperk van Eurocup-3 is begonnen! ©Eurocup-3

• Ondanks dat je vanaf 8e Op de grid voor Race 1 wist Francesco Braschi (Campos) te winnen en werd daarmee de eerste coureur die een race won in Eurocup-3, het kampioenschap dat wilde concurreren met FRECA.
  • Op de grid was het Mari Boya (MP Motorsport) die het peloton startte. In natte omstandigheden slaagde de polesitter er niet in zijn positie te behouden en viel geleidelijk terug in de hiërarchie. Zeer comfortabel op het drassige asfalt van Spa-Francorchamps zorgde Francesco Braschi voor een verrassing door “over water te lopen”. Verlaten sinds 4e lijn profiteerde de Italiaan van de verschillende gevechten die voor hem lagen en zijn gemak om door het peloton op te schuiven. Met nog minder dan 12 minuten te gaan bedroeg zijn voorsprong bijna 25 seconden op zijn nummer twee Han Cenyu (GRS Team).
  • Ondanks twee herstarts van de Safety Car in de laatste tien minuten na de ongelukken van twee van zijn kameraden in het grind, wist Francesco Braschi de overwinning met bijna elf seconden vast te houden. Suleiman Zanfari (Campos) completeerde het podium.
  • Esteban Masson (Campos), een kanshebber voor het podium in deze eerste race, pakte uiteindelijk het schaakbord in 6e positie na een groot gevecht met Mari Boya.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.