Trofeo Pirelli – Doriane Pin wint de Grand Slam op Silverstone

Doriane Pin is onstuitbaar en pakte haar derde Grand Slam in Trofeo Pirelli dit seizoen door Race 2 op Silverstone te winnen.

gepubliceerde 18/09/2022 à 16:49

Valentin GLO

Doriane Pin won Race 2 van de Trofeo Pirelli op Silverstone (Foto: Ferrari)

Dorian Pin is nog steeds in de wolken. De jonge Française won deze zomer in haar categorie de 24 uur van Spa, samen met haar teamgenoten Sarah Bovy, Michelle Gatting en Rahel Frey, en is sindsdien geselecteerd voor de Rookie Test van WEC aan het eind van het jaar en ze domineert nog steeds de Trofeo Pirelli Ferrari Daag Europa uit. Voor de derde keer dit seizoen, na Portimão en Hockenheim, won de Iron Dame-coureur dit weekend op Silverstone alles: de twee kwalificatiesessies en de twee races.

Tegenover Luka Nurmi (Formula Racing) op de eerste startrij deze zondagmiddag behield Doriane Pin haar eerste plaats bij de start en maakte zich tot aan de geblokte vlag geen moment zorgen. Aan het einde van de race van een half uur lag ze John Wartique voor. De Belg verraste Luka Nurmi voor de tweede plaats in de laatste ronde. Met deze achtste overwinning en deze 15 nieuwe punten op zak vergroot Doriane Pin haar voorsprong in het kampioenschap verder voor de laatste twee ontmoetingen, in Mugello (7-9 oktober) en in Imola (26-30 oktober).

In de tussentijd trekt de Française naar België voor de vijfde en voorlaatste ronde van het seizoen. ELMS, de 4 Hours of Spa (25 september), waarin ze zal strijden met de Iron Dames.

Marco Pulcini won deze zondag op Silverstone de categorie Am, gekenmerkt door een ongeval in het peloton aan de start.

Journalist. Endurance-reporter (WEC, IMSA, ELMS, ALMS) en soms F1 of IndyCar.