Lamera Cup – Misano: L’Auto Leclerc by Asphalte dubbelt in race 2

gepubliceerde 03/10/2021 à 19:16

Gonzalo Forbes

Na de overwinning in race 1 deed de Auto Leclerc van Asphalte het zondag opnieuw. Een prestatie die de Lamera iets dichter bij het ETC Racing-2 team brengt in de strijd om de titel. Als er onder de Elites niets wordt beslist, geldt hetzelfde voor de categorieën Pro-AM en Gentleman.

Na een race van 5 uur gisteren wachtte de coureurs van de Lamera Cup deze zondag een 7-uurs evenement. Als de Auto Leclerc van Asphalte (Orgeval, Gruau, Casal) zijn polepositie wist te behouden toen de lichten uitgingen, werd de Pro-Am Race Track Rollinger TEC-crew (Rollinger, Delpit, Bruckner, Giraudi), uitstekend 2e in de kwalificatie, gaf vanaf de start toe onder de aanval van de Elite Team Lamera-crews (Couasnon, Wilfried, Thomas en Mattéo Merafina) en Team TTM 48 (Di Duca, Rousseaux, Soave), respectievelijk 4e en 3e op de grid. Team Lamera neemt 45 minuten na de start de leiding over de race en zal het hele evenement vechten met de teams Auto Leclerc by Asphalte, Team TTM 48 en Race Track Rollinger TEC. We zullen ook de Pro-Am CTF Racing Stage-crews (Beraud, Poret, Boust) niet vergeten, die na 3u1 racen als derde terugkeerden terwijl ze als 45e begonnen, en Scania France (Darné, Guignard, Jean-Luc en Benoit Portmann), 7e. op de grid en klom snel terug naar de top 9.

Verderop lanceerde het Alma R-Tremblaye-team (Tremblaye, Loeul, Ettienne) een comeback vanaf de laatste linie. De regerend Lamera Cup kampioensploeg stond 6u1 na de start al op de 30e plaats en kon hopen op een podium zonder transmissieprobleem waardoor ze uiteindelijk als 8e over de finish zouden komen. Continental Racing werd derde in het kampioenschap vóór Misano en moest stoppen vanwege een transmissieprobleem. Een harde klap voor de ploeg in de titelrace, die voor Misano derde werd in het kampioenschap. Uiteindelijk won de Auto Leclerc van Asphalte (categorie Elite) het evenement voor de CTF Performance-crew, de 3e en de eerste Pro-Am-crew die deze positie in de laatste ronde erfden na het verlaten van het Race Track Rollinger TEC-team. Team Lamera (cat.Elite) completeert het algemene podium van het evenement. In de Gentleman-categorie een zeer mooie overwinning voor de bemanning van West Motors by ETC, 3e op de grid bij de start, 2e onder het dambord en die twee ronden voor de ADL Racing Team-crew eindigde, leider van de categorie vóór West Motors door enz.