W Series – Jamie Chadwick wordt voor de tweede keer kampioen

Na haar kroning in 2019 won de Britse coureur voor de tweede editie op rij de titel van W Series-kampioen.

gepubliceerde 25/10/2021 à 12:00

Alexis Plisson

Foto Antonin Vincent / DPPI

Jamie Chadwick vocht tot de laatste ontmoeting van het seizoen met Alice Powell (beide coureurs hadden 109 punten) en won dit weekend de laatste twee races in Austin om de leiding te nemen en te vertrekken met de titel W Series-kampioen. De 24-jarige Brit won dit seizoen vier races (in Oostenrijk, Hongarije en beide races in Austin) en eindigde drie keer op het podium. Zijn slechtste resultaat dit jaar was een 8e plaats tijdens de eerste meeting, op 26 juni in Oostenrijk. De coureur van het team Véloce Racing eindigt met 159 punten op de teller (vergeleken met 110 tijdens haar eerste kroning in 2019), terwijl Alice Powell 132 punten heeft. In de twee evenementen in Austin eindigde de Brit van Racing X op de 3e en 6e plaats, wat haar de wereldtitel kostte. Over het geheel genomen laat Jamie Chadwick in zijn jonge carrière in de W Series indrukwekkende statistieken zien, met twaalf podiumplaatsen in veertien races en twee wereldkampioenschappen in twee seizoenen.

“Deze titel betekent zoveel voor mij en ik ben zo blij. De inzet was zoveel hoger dan de eerste titel in 2019. Ik ben iedereen bij W Series, Veloce Racing en Formule 1 om dit dit jaar mogelijk te maken. Alice Powell heeft mij tot het uiterste gepusht en met zo weinig races in het kampioenschap is het erg moeilijk om een ​​verschil te maken. Het is het hele jaar heel moeilijk geweest. Ik wil Alice van harte feliciteren. Ik weet nog niet wat mij te wachten staat, maar ik ga er eerst voor zorgen dat ik van dit moment geniet.”