Nojiri kroonde zich tot Super Formula-kampioen in Motegi

Ondanks een vijfde plaats wint de Japanner met nog één ronde te gaan de Super Formula 2021.

gepubliceerde 17/10/2021 à 10:03

Medhi Casaurang

Tomoki Nojiri eindigt als 5e in Motegi, maar wint de Super Formula van 2021. © Super Formula

Het Mugen Honda-team bevindt zich deze zondag 17 oktober in de wolken. Het Japanse team won dankzij Hiroki Otsu de voorlaatste ronde van het Super Formula-seizoen 2021, maar ook en vooral de coureurstitel via Tomoki Nojiri.

De race, die werd betwist op een opdrogende baan in Motegi, werd onderbroken door drie Safety Car-interventies. De laatste neutralisatie werd gebruikt om de baan vrij te maken na een ongeval waarbij een van de kanshebbers voor de kroon betrokken was, Toshiki Oyu (Nakajima Racing).

De andere rivaal voor de titel, Yuhi Sekiguchi (Team Impul), moest mikken op een podiumplaats om de spanning te verlengen. Dit was niet het geval (4e) en Tomoki Nojiri kon dus genoegen nemen met een vijfde plaats aan de finish.

De 32-jarige coureur, auteur van drie successen in zes ronden dit seizoen, won de belangrijkste titel uit zijn carrière, en dat met stijl. De laatste man die de kroon veiligstelde met nog één evenement te gaan, was de Fransman Loïc Duval in 2009.

De enige Habs die meededen, Sacha Fenestraz (Kondo Racing), eindigde buiten de punten voor zijn terugkeer naar Japans grondgebied na enkele maanden van visumproblemen.