WTCC – Monteiro wint thuis

Tiago Monteiro won ondanks motorproblemen in Vila Real. Tom Coronel won de eerste ronde.

gepubliceerde 26/06/2016 à 18:36

Tiago Monteiro (Honda) won de hoofdrace in Vila Real, op zijn thuisbasis in Portugal, en profiteerde van zijn pole om de voorsprong op Yvan Muller (Citroën) te behouden, die er niet in slaagde de opening te vinden op de Civic op een circuit waar inhalen verboden is. moeilijk.

De winnaar had echter last van problemen met zijn motor, waardoor hij de viervoudig wereldkampioen, die uiteindelijk met acht tienden tekort kwam, niet kon verslaan. De Honda-coureur wordt de grootste rivaal van kampioenschapsleider José Maria Lopez (Citroën), die Vila Real met een voorsprong van 111 punten verlaat nadat hij op de vijfde plaats is geëindigd.

Norbert Michelisz (Honda) completeerde het podium na weerstand tegen aanvallen van Rob Huff (Honda). Thed Björk (Volvo) stelt de zesde plaats veilig, voor Nicky Catsburg (Lada) die Mehdi Bennani (Citroën) en Hugo Valente (Lada) voorgaat. Tom Chilton (Citroën) completeerde de top tien.

Grégoire Demoustier (Citroën) eindigde op de 12e plaats, terwijl zijn landgenoot John Filippi (Chevrolet) op de 14e plaats eindigde. Tom Coronel, de winnaar van de eerste race, eindigde op de laatste plaats nadat hij een straf kreeg voor een vroege start.

Cursus 1

Tom Coronel won de eerste WTCC-race in Vila Real, zijn tweede succes van het seizoen, door te winnen met een halve seconde voorsprong op Tom Chilton. De Brit wist in de eerste ronde de voorsprong op Nicky Catsburg te pakken.

José Maria Lopez pakte de vijfde plaats achter Mehdi Bennani nadat hij Thed Björk bij het stoplicht had ingehaald. De Zweed eindigde uiteindelijk als zevende achter Rob Huff, terwijl Yvan Muller als negende eindigde tussen de Honda's van Norbert Michelisz en Tiago Monteiro. John Filippi behaalde de 15e plaats, voor zijn landgenoot Grégoire Demoustier.