WTCC – Bennani wint hoofdrace in Hongarije

Mehdi Bennani won de belangrijkste WTCC-race in Hongarije en profiteerde van de straf van Rob Huff.

gepubliceerde 14/05/2017 à 15:34

Mehdi Bennani (Citroën) behaalt zijn eerste overwinning van het seizoen door te winnen aan het einde van de belangrijkste WTCC-race op de Hungaroring in Boedapest. De piloot van de Sébastien Loeb Racing profiteerde bij de start voordat hij werd ingehaald door polesitter Rob Huff (Citroën), maar de Marokkaan kon opnieuw de controle over de race overnemen toen de inwoner van München Motorsport een drive-through kreeg omdat hij een botsing veroorzaakte tussen Volvo-coureurs Nicky Catsburg en Nestor Girolami, waardoor laatstgenoemde uitviel en de safety car binnenkwam.

Bij de herstart kon Mehi Bennani de druk van Nicky Catsburg weerstaan ​​en met een voorsprong van 6 tienden winnen op de S60 TC1. Tom Chilton (Citroën) completeert het podium nadat de coureur van Sébastien Loeb Racing bij de start het voordeel pakte op de Honda van Norbert Michelisz, die zijn teamgenoot Tiago Monteiro voor staat op de 5e plaats. Deze top vijf is genoeg om de Portugees zijn voorsprong in het kampioenschap te laten consolideren.

Vanaf de derde plaats zakte Esteban Guerrieri (Chevrolet) geleidelijk naar de zesde plaats. De Campos Racing-coureur versloeg Thed Björk (Volovo). Yann Ehrlacher (Lada) volgde op de 3e plaats, voor Tom Coronel (Chevrolet). Rob Huff redde een top tien na het observeren van zijn strafschop. John Filippi (Citroën) slaagde er niet in om punten te scoren. Aurélien Panis (Honda) eindigde op de 6e plaats.

Ontdek het rapport van het WTCC in Hongarije in nummer 2114 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond digitaal verkrijgbaar op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.