World Challenge America – Winnaars van Soucek en Parente in C1 bij VIR

Andy Soucek en Alvaro Parente domineerden de eerste race van het VIR-weekend in Blancpain World Challenge America.

gepubliceerde 27/04/2019 à 21:58

Pierre Tassel

De nr. 3 Bentley Continental GT9 – K-Pax Racing van Alvaro Parente en Andy Soucek domineerde de eerste race van het weekend in VIR (Virginia) in Blancpain World Challenge America met kop en schouders.

Parti depuis la pole, Alvaro Parente a mené grand train son relais, cédant son volant à Andy Soucek qui n’a eu qu’à conclure malgré un dernier restart à moins de quatre minutes de l’arrivée, après la sortie de piste de Scott Hargrove (Porsche 911 GT3 R n°58 – Wright Motorsports), alors deuxième.

Soucek kwam uiteindelijk als winnaar over de finish, vóór de nr. 911 – Alegra Motorsports Porsche 3 GT24 R van Wolf Henzler en Marco Holzer.

Derde voor de laatste herstart, Toni Vilander (Ferrari 488 GT3 nr. 61 – R. Ferri Motorsports), teamgenoot van Miguel Molina, werd verrast door Kyle Marcelli (Acura NSX GT3 nr. 80 – Racers Edge Motorsports) die het podium completeerde met Martin Brakey, de tandem die ook in Pro-Am won .