Ultimate Cup Series – Een snelle zaterdag vol races in Magny-Cours

Vind de verslagen van de eerste racedag in de Ultimate Cup Series op het circuit van Nevers Magny-Cours.

gepubliceerde 27/09/2020 à 09:34

Medhi Casaurang

Ultimate Cup Series Magny Cours – eenzittersrace 1

Voor deze eerste race in auto van het weekend, twee woorden: actie en regen. De deelnemers kregen te maken met veel regen. Dit weerhield Konstantin Lachenauer er niet van om opnieuw te winnen.

Het regent weer op het circuit van Magny-Cours! Een primeur in 2020 voor de eenzitters en hun jonge coureur. De strijd woedt vanaf het begin van de race tussen Konstantin Lachenauer (Graff) en Pierre-Albert Fussela (Lamau). De leiding in de race wisselde verschillende keren van eigenaar, voordat deze definitief werd bezegeld door Lachenauer.

Achterop komen fouten en baanafwijkingen veelvuldig voor onder de coureurs. Veel concurrenten glijden vlak voor de finish uit. Als gevolg hiervan kwam na de tiende ronde de rode vlag uit. De race wordt niet hervat en het is Konstantin Lachenauer die de race wint, voor Pierre-Albert Fussela en Adrien Chila.

Ultimate Cup Series Magny Cours – race 1 Mitjet en race 2 GT Sprint

Eerste raceochtend op Magny-Cours voor deze tweede ronde van de Ultimate Cup Series 2020! De mogelijkheid om auto's uit de categorieën Mitjet en GT Sprint te zien strijden op het circuit.

Voor deze eerste Mitjet-race was het Sébastien Seveau die won. De Fransman heeft twee tienden voorsprong op zijn rivaal Jankavicius Povilas, winnaar van twee van de eerste vier rondes van het seizoen in Dijon.

Aan de kant van de GT Sprint won Milan Petelet de race. Hij ligt voor op twee andere Fransen: Philippe Colançon en Maxime Mainguy.

De actie op het circuit is al hervat terwijl de auto's hun eerste kwalificatiesessies van de dag uitvoeren. De categorieën Mitjet en GT Sprint keren vanaf 14 uur terug voor nog twee races.

Ultimate Cup Series Magny Cours – race 2 Mitjet

Tweede race voor de Mitjets deze zaterdag. De kans voor Jankavicius Povilas om wraak te nemen.

Jankavicius Povilas start aan de kop van de koers, net voor Sébastien Seveau. De race wordt snel geneutraliseerd nadat een deelnemer de baan verlaat. Ze vertrekt na de vierde ronde. Sébastien Seveau wordt ingehaald door David Bouet en wordt derde in de race. De strijd woedt tussen de twee piloten en Povilas maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen.

De Litouwse coureur won race 2, voor Sébastien Seveau. Eén overal voor beide tegenstanders.

Ultimate Cup Series Magny Cours – GT-uitdaging Uithoudingsvermogen

Voor de laatste race van de dag staat de GT Endurance Challenge in de spotlight. Er wacht de coureurs een race van vier uur.

Zodra de lichten uitgingen, draaide auto nummer 25 en zorgde ervoor dat de safety car uitstapte. Tien minuten later komt ze terug. Thierry Perrier (Ferrari nr. 1) leidt voor Philippe Bonnel en Paul Aegerter.

In de 12e minuut van de race pakte Aegerter de tweede plaats, maar verloor deze na een spin.

In de 25e minuut van de race stopte Philippe Bonnel op de baan. Het gevolg is dat de gele vlag uitgaat.

Na 32 minuten begint de race opnieuw. Thybaud Franck (Renault nr. 45) leidt de race voor Thierry Perrier.

In de 43e minuut van de race werd door de baancommissarissen een volledig geel regime ingeroepen. In de 52e minuut van de race leidt Gérard Tremblay de race.

Aan het einde van het eerste raceuur is de top 3 als volgt: Franck Thybaud (Renault nr. 45), Gérard Tremblay (Lamborghini nr. 71) en Thierry Perrier (Ferrari nr. 1).

Tijdens de 29e ronde ging Lucien Crapiz (Renault nr. 45) van de baan en zorgde ervoor dat de safety car naar buiten kwam.

Aan het einde van het tweede raceuur is de top 3 als volgt: Milan Petelet (Lamborghini nr. 14), Jean-Paul Pagny (Ferrari nr. 1) en Pierre Martinet (Porsche #71).

38 minuten na het einde van de race ziet de top 3 er als volgt uit: Jean-Bernard Bouvet (Ferrari nr. 1), Simon Escalier (Lamborghini nr. 14) en Laurent Mayet (Opel nr. 123).

Negen minuten voor het einde ging de rode vlag uit en werd één deelnemer tegengehouden. De race wordt stopgezet en zal niet worden hervat. Het was Jean-Bernard Bouvet (Ferrari nr. 9) die deze uitdaging won.

Ultimate Cup Series Magny Cours – race 3 GT Sprint

De eenzitters in de categorie GT Sprint gaan dit weekend voor de derde keer van start. Philippe Colançon bezet de voorlopige eerste plaats en verdedigt deze krachtig tegen een aanvallende Maxime Mainguy. Mainguy herovert de eerste plaats en vliegt weg. Hij won de race voor Colançon en Guesdon.

Ultimate Cup Series Magny Cours – eenzittersrace 2

De middag wordt afgesloten met de tweede eenzitterrace van het weekend. Konstantin Lachenauer neemt de leiding.

Bij de start van de race werd Konstantin Lachenauer ingehaald door Pierre-Albert Fussela (Lamo Racing). Adrien Chila (Graff) verliest de controle over zijn auto en botst tegen de muur, waardoor er een safety car naar buiten komt.

In de 6e ronde is de safety car nog steeds aanwezig. De top 3 is als volgt: Pierre-Albert Fussela (Lamo), Konstantin Lachenauer (Graff) en Christophe Hurni (Sports Promotion).

In de 7e ronde komt de safety car binnen en wordt de race hervat. Er resten dan nog zeven minuten racen.

Vijf minuten voor tijd spinde Fussela en moest de eerste plaats afstaan ​​aan Lachenauer. Christophe Hurni schoof op naar de tweede plaats en Éric Trouillet schoof op naar de voorlopige derde plaats.

Konstantin Lachenauer wint voor de vijfde keer sinds de start van het kampioenschap.

Gepassioneerd door de geschiedenis van de autosport in alle disciplines, heb ik dankzij AUTOhebdo leren lezen. Dat zeggen mijn ouders tenminste tegen iedereen als ze mijn naam erin zien!