Ultimate Cup Series Paul Ricard: samenvatting van zaterdag

Laatste ronde van 2020 voor de Ultimate Cup Series op Paul Ricard. De deelnemers kwamen deze zaterdag in volle kracht bijeen voor de kwalificatiesessies en de eerste races van het weekend.

gepubliceerde 06/12/2020 à 11:47

Toulisse

Ondanks de tweede opsluiting die in Frankrijk is opgelegd, is de Ultimate Cup terug voor een laatste ronde op het circuit van Castellet. Vanaf 8 uur vertrokken de deelnemers aan GT Sprint voor twee kwalificatiesessies van vijftien minuten, om vervolgens plaats te maken voor de eenzitter- en LMP3- en LMP4-categorieën.

Om 11 uur wordt de start gegeven voor race 1 in de categorie GT Sprint. De race werd gewonnen door Christian Machate (G2 Racing AG) na de diskwalificatie van Marc Waechter (G2 Racing AG). De wraak werd genomen door de Zwitserse coureur tijdens race 2, die de race won en eindigde voor Philippe Colançon (Duqueine) en Milan Petelet (ABM), die dit seizoen regelmatig op het podium stonden.

Verrassing voor race 1 in eenzitters: Simon Gachet (Formula Motorsport) wint voor Konstantin Lachenauer en maakt een einde aan de hegemonie van de Zwitserse coureur. Lachenauer zal op de laatste twee races van morgen kunnen rekenen om zijn waarschijnlijke overwinning in de titelrace in auto, ook al is er nog niets besloten, de puntentelling verdubbelt dit weekend.

Deze zaterdagdag werd afgesloten met de LMP3/CN/EVO prototyperace. Een vier uur durende race die om 15 uur begon en om 30 uur eindigde. Aan het einde van dit traditionele evenement met veel wendingen was het de Nr. 19 Cool Racing-crew (Doquin/Jouanny) die de race in de LMP30-categorie won.

In de CN AT-categorie won de nr. 71-crew van ANS Motorsport (Fort/Marroc/Jouvent) ver vóór de nr. 777-crew van Lamo Racing (Lafourcade/Prunet/Lamolinaire). Ten slotte komt in de categorie CN EVO bemanning nr. 4 van het MC FI-team (Maurin/Girardot/Veyrat) als eerste over de streep.