Ultimate Cup Series Magny-Cours, ronde 2 – samenvatting zondag

Laatste racedag voor deze derde ronde van de Ultimate Cup op Magny-Cours. De dag begon sterk met de derde GT Sprint-race, waarna drie kwalificatiesessies volgden ter voorbereiding op de GT Endurance-race.

gepubliceerde 18/10/2020 à 19:24

Medhi Casaurang

Milan Petelet (ABM) s’impose à nouveau pour cette troisième course de GT Sprint. Un triplé serein pour le pilote de 18 ans, qui a mené de 4 secondes sur la ligne d’arrivée Romain Monti (Porsche n°28) et Simon Escallier (Porsche n°27). Maxime Mainguy, deuxième de la course 2 hier, termine au pied du podium. Petelet ne récidivera pas en course 4 et termine seulement 8ème d’une course menée et remportée par Antonin Tramontin (Renault nr. 17). Maxime Mainguy maakte een goede comeback en pakte de tweede plaats, terwijl Simon Escalier opnieuw de derde plaats behaalde.

Er waren nog twee races over in de categorie Legend Cars om het weekend te voltooien: race 2 werd gewonnen door Mathieu Detry (nr. 44). Hij wordt gevolgd door Thibaut Chiron (n°48) en Maxime Lieutenant (n°60), de winnaar van race 1. Race 3 wordt gewonnen door David de Saeger (n°44), op de voet gevolgd door Maxime Lieutenant en Maxime Sonntag (n°27). °1). Maxime Lieutenant voerde de geweldige operatie van het weekend uit, won race 2 en eindigde tweemaal op het podium in race 3 en XNUMX.

In categorie autoKonstantin Lachenauer juicht: door te winnen in race 3 behaalt de Zwitserse coureur een negende overwinning op rij voor zijn eerste deelname aan het kampioenschap. Hij ligt voor op Pierre-Albert Fusella en Adrien Chila en is dit seizoen meer dan ooit de favoriet voor de overwinning in het kampioenschap.

De Challenge GT-crews Uithoudingsvermogen gaf alles voor de laatste race van het weekend: ploeg nr. 1 (Visiom – Pagny/Perrier/bouvet) eindigde als eerste in de race na 132 waanzinnige ronden. Met vier ronden achterstand eindigde bemanning nr. 45 van het AB Sport Auto-team (Thybaud/Crapiz/Cayrolle) als tweede in de race, terwijl bemanning nr. 666 (ABM – Petelet/Louard/Escallier) de negen ronden tellende race der winnaars eindigde . Let op de geweldige prestatie van onze hoofdredacteur Romain Bernard en zijn team nr. 134 (Vortex – Fontaine/Bernard/Gaillard) die de 8e plaats behaalden in de race. Tot ziens van 12 tot 15 november op het circuit van Navarra, in Spanje, voor de vierde ronde van het kampioenschap van 2020!

Gepassioneerd door de geschiedenis van de autosport in alle disciplines, heb ik dankzij AUTOhebdo leren lezen. Dat zeggen mijn ouders tenminste tegen iedereen als ze mijn naam erin zien!