Spanje – Race 1: Gilles Magnus verzet zich tegen de terugkeer van Robert Huff

Gilles Magnus wint Race 1 in Spanje, voor Robert Huff en Nathanaël Berthon.

gepubliceerde 26/06/2022 à 12:40

Tom Trichereau

Gilles Magnus won Race 1 in Spanje. Foto Xavi Bonilla / DPPI

Na het veiligstellen van pole position in Spanje, Gilles Magnus bevestigt tijdens Race 1. Beginnend op de eerste plaats op het circuit van Motorland Aragon wist de Belg zijn voorsprong te behouden en zijn rekening dit seizoen te openen. Terwijl we Nathanaël Berthon of Yann Ehrlacher vooraan verwachtten, was het uiteindelijk Robert Huff die twijfel kwam zaaien over de Audi-coureur. Vanaf de eerste ronden haalde de Engelsman de twee Fransen in die respectievelijk op de 1e en 2e plaats startten.

De Franse Lynk&Co-pilot verkeerde in Spanje in moeilijkheden. De hoop van Yann Ehrlacher op een podium verdween snel. De Habs eindigden uiteindelijk als 6e voor hun teamgenoot Yvan Muller. Nathanaël Berthon wist de terugkeer van de twee te weerstaan Hyundai van Mikel Azcona en Norbert Michelisz om zijn 3e positie te valideren.

Daarachter eiste de strijd in het midden van het peloton zijn tol. Tom Coronel, die na zijn motorwissel achteraan op de grid startte, heeft de finish van Race 1 niet gezien. Ook Attila Tassi en Dáyvan niel Nagy moesten in Spanje noodgedwongen met pensioen. Met deze overwinning komt Gilles Magnus terug op Mikel Azcona in het algemeen klassement voor race 2 om 15 uur.