Nathanaël Berthon op pole in Slowakije

Nathanaël Berthon pakte beide poleposities voor de WTCR-ronde op de Slowaakse Ring met de Comtoyou Racing Audi.

gepubliceerde 10/10/2020 à 20:20

Toulisse

Deze keer is het a priori de juiste keuze. Nathanaël Berthon werd vanwege een strafschop verstoken van de eerste startrij op de Nürburgring en won dit keer de twee poles van de WTCR-ronde in Slowakije op de baan. De Comtoyou Racing-coureur was de snelste in de twintig minuten durende Q1-sessie en stelde daarmee de pole voor Race 1 en de eerste punten van het weekend veilig. Hij eindigde vervolgens aan de kop van de derde segmentsessie (Q3), wat hem de pole opleverde voor de derde race.

Achter Berthon in Q1 zette Nicky Catsburg een goede ronde neer en klom op naar de tweede plaats aan het stuur van hem Hyundai en zijn toekomstige tegenstander in Pure ETCR Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo) van Team Mulsanne pakte de derde plaats. Gilles Magnus voor Comtoyou en de Hyundai van Gabriele Tarquini eindigden in de top 5.

Enkele grote namen in het kampioenschap slaagden er niet in de top 12 te halen. Onder hen Tiago Monteiro (Honda) op de 13e plaats, Yvan Muller (Cyan Racing Lynk & Co) op de 14e plaats en kampioenschapsleider Yann Ehrlacher, teleurgesteld dat hij genoegen moest nemen voor de 15e keer.

"We starten de drie races op de 15e plaats”, verklaarde hij. “Het is duidelijk niet de beste plek. We moeten gewoon een paar goede punten pakken. Het is wat het is en wij moeten ermee leven. We moeten absoluut ergens ritme in vinden.”

De 10 minuten durende Q2-sessie werd onderbroken door een rode vlag nadat Attila Tassi zijn Münnich Motorsport Honda crashte en de rail raakte. Met zes minuten op de klok werd de sessie hervat. Catsburg vond het ritme weer en positioneerde zichzelf op de eerste plaats in dit tweede segment om Q3 in te gaan en te strijden om pole position, met een tijd van 2'09.586s. Andere kwalificatiewedstrijden voor Q3 waren Magnus, Norbert Michelisz, Berthon en Tom Coronel.

Tijdens Q3 startte Berthon op de derde plaats. Na in Q1 en tijdens de tweede vrije training eerder op de dag de snelste te zijn geweest, zette de Fransman de beste tijd neer, met een voorsprong van 0,283 seconden op Michelisz.

Nicky Catsburg pakte de derde plaats, achter Michelisz en voor Coronel en Magnus.

Race 1 van de WTCR Race of Slowakije vindt plaats op zondagochtend om 9 uur lokale tijd.