Aragon, C3 – Björk-winnaar, Ehrlacher nog steeds leider voor de finale

Cyan Racing sluit het Spaanse weekend op perfecte wijze af met een dubbelgesigneerde Thed Björk-Santiago Urrutia.

gepubliceerde 01/11/2020 à 16:15

Medhi Casaurang

Cyan Racing ziet het leven op zondag 1 november in het blauw op Motorland Aragon (Spanje). Het Zweedse team scoorde een dubbel in de laatste race van de dag, dankzij thuiscoureur Thed Björk.

De laatste wereldkampioen toeren (in 2017 op Volvo) zette zijn tweede plaats op de startgrid om in succes dankzij een betere start dan de polesitter, de Belg Gilles Magnus (Audi).

De Uruguayaan Santiago Urrutia eindigde als tweede en zette een geweldige prestatie neer door het trio races op het podium te eindigen! Het podium wordt gecompleteerd door de veteraan Gabriele Tarquini (Hyundai).

De eerste Fransman die werd geklasseerd is Nathanaël Berthon in zijn Audi. Jean-Karl Vernay werd gedwongen met pensioen te gaan in Race 2 (Alfa Romeo) maakte dit goed door als 6e te eindigen en kwam samen met Yvan Muller (Lynk & Co) terug op de derde plaats in het algemeen klassement.

De leider in het kampioenschap, Yann Ehrlacher (Lynk & Co) mist de top 10 (12e). Door zijn ongeluk verloor de Elzasser slechts een handvol punten van zijn rivaal voor de titel, Esteban Guerrieri (Honda, 10e). De twee mannen staan ​​27 punten uit elkaar voor de finale, die medio november in Aragon op het programma staat.

Vind de samenvatting van de WTCR in Aragon in nummer 2285 van AUTOhebdo, maandagavond digitaal te koop en woensdag in de kiosk.