Texas: Kurt vervangt Kyle

Terwijl van Kyle Busch werd verwacht dat hij zijn derde race van het weekend zou winnen, met een voorsprong tot drie ronden van de finish, was het zijn broer Kurt die won bij de Dickies 500 in Texas.

gepubliceerde 09/11/2009 à 11:31

Kyle Busch kwam heel dicht bij de prestatie van het winnen van de drie races van Nascar tijdens het Texas-weekend. Winnaar in de Camping World Trucks Series op vrijdag en in de Nationwide Series op zaterdag, het jonge wonderkind kreeg de kans om een ​​hattrick te scoren die hem in de annalen zou hebben opgenomen. Kyle Busch leidde zelfs meer dan tweederde van de race en had de eerste coureur kunnen zijn die in hetzelfde weekend in alle drie de Nascar-disciplines won.

Vanaf de start, gegeven door de ZZ Top, strijden drie coureurs om de leiding, Jeff Gordon, Kasey Kahne en Kurt Busch. In de derde ronde ging de leider van het algemeen klassement, Jimmie Johnson, zijwaarts en beschadigde de voorkant van zijn Chevrolet. Hij keert terug naar de pits, blijft lange tijd geïmmobiliseerd en kan weer de baan op.

Kyle Busch komt weer vooraan in de race en voegt zich bij zijn broer. De twee Buschs haalden Gordon in en bevonden zich aan de kop van de Dickies 500, met een voordeel voor de oudste. In de 58e ronde passeerde de jongere Kyle zijn broer en nam een ​​tijdje de leiding. Kort daarna nam hij het op tegen Jamie McMurray, die vorige week won bij Talladega.

In de 114e ronde kan Jimmie Johnson terugkeren naar de baan, voor de eer en een paar punten verzamelen die over twee weken essentieel kunnen blijken. Kyle Busch leidt nog steeds de race, weinig verstoord door de neutralisaties. Jeff Gordon zal een einde maken aan deze periode van rust door in de 165e ronde een fout te maken. De herstart vond plaats in de 172e ronde met Kyle Busch aan de leiding, maar een paar seconden later kwamen Carl Edwards en Juan Pablo Motoya in botsing. Twintig ronden later was het Reed Sorenson die de gele vlag uitbracht, voor wat de laatste neutralisatie zou zijn.

Na ruim 200 ronden leidt Kyle Busch nog steeds en behoudt zijn voorsprong op zijn broer Kurt. Laatstgenoemde neemt in de 269e ronde de controle over, maar de jongere broer neemt al snel de leiding. Terwijl hij klaagt over trillingen, wordt de inwoner van Las Vegas gerustgesteld door Joe Gibbs Racing. Aan de andere kant, als hij de 300 ronden nadert, wordt hij gedwongen te vertragen om brandstof te besparen, ook al is het einde van de race niet ver weg.

Helaas liet Kyle Busch drie ronden voor de finish zijn team weten dat hij bijna geen brandstof meer had en moest terugkeren naar zijn pitbox (bekijk het einde van de race op video). Zijn broer Kurt maakte van de gelegenheid gebruik om de leiding te nemen en naar de overwinning te vliegen, voor Denny Hamlin, Matt Kenseth en Mark Martin. Zijn broer Kyle eindigde uiteindelijk op de elfde plaats. Wat Jimmie Johnson betreft, hij staat op de 38e plaats en verzamelt 49 punten. Hij leidt nog steeds het algemeen klassement, maar heeft slechts 71 punten voorsprong op Mark Martin, met nog twee races te gaan.