PCCF – Zandvoort: Boccolacci verzet zich en wint in C1

Nadat hij zijn start goed had beheerd, won de Martinet by Alméras-coureur de eerste race van het weekend.

gepubliceerde 18/06/2022 à 16:06

Alexandre HERBIN

Dorian Boccolacci slaagde er perfect in zijn race te winnen en de C1 te winnen. ©Alexis Gouré.

Dorian Boccolacci beefde niet! De Martinet by Alméras-coureur zette zijn pole position om in een overwinning nadat hij de start uitstekend had gereden. Hij ligt voor op Alessandro Ghiretti en Simone Iaquinta. De speler uit Cannes profiteerde van het vertrek van Marvin Klein om terug te keren naar het kampioenschap.

Toen de lichten uitgingen, maakte Alessandro Ghiretti een betere start dan Dorian Boccolacci en dook naar binnen. Maar de polesitter houdt aan de buitenkant meer snelheid aan en houdt de race onder controle. Daarachter zijn de posities ongewijzigd, Simone Iaquinta (Dinamic Motorsport) en Marvin Klein (CLRT) voor Louis Perrot (TFT Racing). Het vertrek verliep vlot aangezien er geen incidenten werden gemeld.

Dans le 2e tour de course, un cône vient se glisser sous l’avant de la voiture de Mathieu Martins (Martinet by Alméras), perturbant la course du Junior Porsche Frankrijk 2022.

22 minuten voor tijd probeert Marvin Klein (CLRT) Simone Iaquinta te passeren, maar de Italiaan verbreedt het traject. De regerend kampioen kwam vast te zitten en Louis Perrot (TFT Racing) maakte van de gelegenheid gebruik om de 4e plaats van hem af te pakken, aan het einde van een wiel-aan-wiel gevecht dat meerdere bochten duurde. Kampioenschapsleider Marvin Klein passeert Louis Perrot opnieuw in T10 met nog 20 minuten te gaan in de race nadat hij naar binnen is gedoken.

Aan de kop van het peloton vergrootte Dorian Boccolacci de voorsprong op Alessandro Ghiretti niet en de inwoner van Cannes maakte een paar fouten waardoor zijn teamgenoot onder de tweede plaats kon blijven. Op de derde plaats komt Marvin Klein als een kanonskogel terug op Simone Iaquinta. De CLRT-coureur zet zijn Dinamic Motorsport-tegenhanger onder druk.

Halverwege de race werd Patrick Charlaix (TFT Racing) enkele ogenblikken net voor het afremmen van T3 gestopt, maar hij kon herstarten.

Bashar Mardini (Tsunami RT), leider van de Pro-Am-categorie, gaat er in bocht 11 alleen op uit en vernietigt zijn kansen om op de bovenste trede van het podium te komen. In sector 3 wordt de gele vlag gezwaaid omdat de auto vastzit in de grindbak. De safety car kwam 8'30 na het einde van de race naar buiten terwijl Marvin Klein (CLRT) de beste positie leek te hebben om Simone Iaquinta in te halen.

Bij de herstart probeerde Alessandro Ghiretti (Martinet van Alméras) zijn teamgenoot van buitenaf aan te vallen, maar hij verdedigde perfect. De strijd komt ten goede aan Simone Iaquinta en Marvin Klein, die steeds dichterbij komen. Op het volgende rechte stuk probeert de CLRT-coureur de Italiaan in te halen, de twee raken elkaar nadat de Dinamic Motorsport-coureur tijdens het remmen schakelt. De CLRT-coureur geeft het op en verliest met deze 0 punt ruim in het kampioenschap. Ook Louis Perrot (TFT Racing) crashte in de eerste bocht van de laatste ronde en verloor zijn knappe 4e plaats. Dorian Boccolacci won stilletjes de race voor Alessandro Ghiretti en Simone Iaquinta.

In Pro-Am won Sylvain Noel nadat zijn Racing Technology-teamgenoot, Jérôme Boullery, zijn laatste sector miste. Hij eindigde als 2e in de categorie, voor Clément Mateu (CLRT). Overwinning in de Am-categorie voor Sébastien Dussolliet (ABM) voor Sébastien Poisson (ABM) en Patrick Charlaix (TFT Racing).

Race 2 vindt zondagochtend om 11 uur plaats.

De top 15 van de C1. De volledige ranglijst hier.