PCCF – Tests vóór het seizoen: beste tijd van Marvin Klein

De hele dag voorop was Marvin Klein in goede vorm tijdens deze eerste bijeenkomst van het jaar.

gepubliceerde 30/03/2023 à 17:12

Alexandre HERBIN

Marvin Klein start zijn seizoen 2023 uitstekend! Voor zijn eerste officiële optreden met zijn nieuwe team TFT Racing zette de dubbel regerend kampioen de referentietijd van de dag neer op 1’39”674. In zijn laatste vliegende ronde versloeg hij Dorian Boccolacci (CLRT) met slechts 77 duizendsten. Alessandro Ghiretti (Martinet van Alméras) eindigde de proeven op de derde plaats (+0″529).

Benjamin Paque (CLRT) is actief in de Rookie-categorie en is de leider. De jonge Belg staat vierde in het algemeen klassement, ruim zes tienden achter zijn voormalige teamgenoot. Louis Perrot (IMSA LS Groupe Performance) eindigde als vijfde (+0″839). De Junior Porsche Frankrijk 2023, Mathys Jaubert, staat achtste (+1″242).

In Pro-Am leidt Marc Guillot (Herrero Racing) de categorie. Titelverdediger, Jérôme Boullery (Racing Technology), is op minder dan een tiende heel dichtbij. Bashar Mardini (Tsunami RT) sluit de top-3 af. Bij de Ams eindigde Sébastien Poisson (ABM) op de veertiende plaats, middenin de Pro-Ams. De ABM-coureur ligt ruim voor op zijn rivalen aangezien Ludovic Loeul (Porsche Lorient Racing) en Christian Jacquillard (Racing Technology) ruim een ​​seconde achterstand hebben.

Tot ziens in Barcelona voor de opening van het kampioenschap van 21 tot 23 april.