Martin houdt voldoende brandstof achter

Mark Martin heeft zondag de Lifelock 400 gewonnen op de Michigan International Speedway. De veteraan tekent daarmee zijn derde overwinning in twee maanden tijdens een race met een onverwachte finish waarbij Johnson en Biffle zonder brandstof kwamen te zitten.

gepubliceerde 16/06/2009 à 10:56

Mark Martin is de grote winnaar van de race in Michigan. Op de derde plaats voor de laatste ronde wist de Chevrolet-coureur voldoende brandstof over te houden om aan de leiding te eindigen, wat niet het geval was voor Jimmie Johnson en Greg Biffle. De twee leiders van voor de laatste ronde kwamen in de laatste twee kilometer van de race zonder brandstof te zitten en lieten de overwinning wegglippen.

Mark Martin kon zijn ogen niet geloven toen hij als leider over de finish kwam. "IIk dacht dat ik Johnson en Bifle kon bijhouden, maar in feite was hun tempo te snel. Ik heb dus brandstof bespaard. (?) Wanneer Jimmy [Johnson] naar buiten kwam, zei ik tegen mezelf: ?Ik moet er helemaal voor gaan! Er is nog amper één ronde over. Wat zou er met mij kunnen gebeuren? Ik kan het doen.? Ik kan niet geloven dat we gewonnen hebben », zei hij enthousiast. De 13-jarige coureur, die 50e algemeen was vóór de bijeenkomst in Michigan, kwam in de Top 12 terecht tijdens de kwalificatie voor de Chase door naar de 8e plaats te stijgen.

De slechte prestatie van de dag is duidelijk de verdienste van Jimmie Johnson, die 146 van de 200 ronden aan de leiding stond. Hij wist zelfs twee keer een voorsprong van zeven seconden op zijn achtervolgers uit te bouwen. Uiteindelijk kwam hij als 22e over de finish nadat hij voor de laatste ronde nog een laatste keer had getankt. Achter de winnaar van de dag vinden we Jeff Gordon, Denny Hamlin en Carl Edwards. De Colombiaan Juan Pablo Montoya pakte een knappe zesde plaats.