En zes voor Jimmie Johnson!

Na een rampzalige race in New Hampshire herstelde Jimmie Johnson (Hendrick Motorsports) zich dit weekend en won op Dover International Speedway. Hij zet zichzelf terug in de titelrace en wint zijn zesde overwinning van het seizoen.

gepubliceerde 27/09/2010 à 11:28

Jimmie Johnson beefde niet. Na een teleurstellende 25e plaats in de Sylvania 300 wilde de coureur van de nr. 48 Chevrolet bewijzen dat hij zijn status als regerend kampioen verdiende. De Hendrick-coureur startte vanaf pole position bij de AAA 400 en leidde een rustige race tot aan de overwinning, wat hem nu in een interessante positie plaatst voor de eindsprint van de Chase. Hij werd tweede, 35 punten achter leider Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing). . Hij ligt voor op Jeff Burton (Richard Childress Racing), Joe Logano (Joe Gibbs Racing), Kurt Busch (Penske Racing) en Carl Edwards (Roush Fenway Racing) die de top vijf completeren.

« Er valt een grote last van mijn schouders dat ik hierheen kon komen en een race in de Chase kon winnen, na de slechte race van afgelopen weekend. », aldus de winnaar van het Dover-ovaal. “ Het was een geweldige dag voor ons, omdat dit resultaat ons liet zien dat we in staat waren races te winnen en mee te doen aan de strijd om de Chase. We hebben een moeilijke zomer gehad. We hadden slechte races en slechte resultaten. We hadden een aantal goede races en een aantal slechte resultaten. Het is dus goed om de dingen van het begin tot het einde van het weekend correct te doen. »

De leider van de Nascar Sprint Cup, Denny Hamlin, behaalde een bevredigend resultaat en kwam als negende over de finish op een ovaal waar hij niet zo van houdt. Hij behoudt daarmee de leiding in het kampioenschap, vóór de volgende race op 3 oktober, die zal plaatsvinden op de Kansas Speedway. Er zijn nu nog maar acht races te gaan voor het einde van het seizoen en de acht beste coureurs staan ​​83 punten uit elkaar.