Daytona: McMurray bovenaan

Jamie McMurray won de Daytona 500 dankzij een fantastische hold-up en nam met nog twee ronden te gaan de leiding.

gepubliceerde 15/02/2010 à 12:17

schrift

De Daytona 500, met een slotafstand van 520 mijl, werd gewonnen door Jamie McMurray, coureur van Earnhardt Ganassi Racing met Felix Sabates. Maar we moesten lang wachten voordat we het oordeel wisten over de belangrijkste race van het seizoen. Nascar. De fout ligt bij een 31 jaar oude coating, die geleden heeft onder de recente regenbuien die op de ring van Florida vielen. Na 120 ronden op de baan, met Clint Bowyer voorop, zwaaiden de organisatoren met de rode vlag, een gat in het oppervlak van bijna 50 centimeter lang, dat in bocht 2 verscheen. Na lang, heel lang wachten konden de piloten na de geïmproviseerde reparatie van het kuiltje weer verder.

Na een stop van 1u40 keerde het peloton van de Sprint Cup Series terug op de baan, waarna de race vaak van leider wisselde. Kevin Harvick reed aan de leiding toen de race opnieuw moest worden gestaakt, omdat het gat in de weg zich opnieuw had gevormd. Na een stop van 45 minuten vertrokken de coureurs weer, in de hoop eindelijk de race van 500 mijl af te ronden. Toen de gele vlag verscheen toen de 200 ronden naderden, stelden de organisatoren de finish van de race uit, zodat de Daytona 500 niet onder een neutralisatieregime zou eindigen.

Greg Biffle dacht een paar minuten van de finish dat hij het best geplaatst was om te winnen, voordat Kevin Harvick de leiding nam. De coureur van Richard Childress Racing was dus in een positie om zichzelf te laten gelden als baas van de ring van Florida, een week na zijn overwinning tijdens de Budweiser shootout, en drie jaar na zijn eerste overwinning tijdens de Daytona 500. Maar, afgeremd door Carl Edwards, de Californiër moest de eerste plaats afstaan ​​aan Jamie McMurray, eerste coureur op de buitenste baan, twee ronden van de finish. McMurray schoof vervolgens naar binnen om zijn positie te beschermen, voordat hij Clint Bowyer en de terugkeer van Dale Earnhardt Jr. moest weerstaan. Het was dus de coureur van de nummer 1 Chevrolet die won aan het einde van de 208 ronden van dit actievolle circuit. race en won voor de tweede keer op een superovaal, drie maanden na zijn overwinning op het Talladega-circuit. “ O mijn God !, riep Jamie McMurray na de race uit. Ik kan niet geloven dat ik zojuist de Daytona 500 heb gewonnen. Het is een droom. Het is onwerkelijk. »