Bowyer neemt het tempo van de Chase over

Clint Bowyer (Richard Childress Racing) won op de Loudon-ovaal, die meetelt voor de eerste race van de Chase, nadat hij zijn duel had gewonnen tegen Tony Stewart (Stewart-Haas Racing) die op één ronde voor de finish zonder brandstof kwam te zitten.

gepubliceerde 21/09/2010 à 11:01

Tony Stewart deed er alles aan om de Sylvania 300-race te winnen, maar zijn leidende positie bleef tot aan de geblokte vlag onzeker. De Chevrolet-coureur kwam een ​​paar meter van het doel zonder brandstof te zitten, waardoor Clint Bowyer de overwinning behaalde die hij verdiende, nadat hij 177 van de 300 ronden van de race had geleid. Hij werd gevolgd door Denny Hamlin (Joe Gibbs Racing), Jamie McMurray (Earnhardt Ganassi Racing), Dale Earnhardt Jr. (Hendrick Motorsports) en Kevin Harvick (Richard Childress Racing).

De coureur van de Richard Childress behaalt daarmee de derde overwinning uit zijn carrière in de Sprint Cup, en plaatst zichzelf in directe tegenstander van leider Denny Hamlin, door 10 plaatsen te stijgen in het klassement om zo tweede te worden, terwijl hij op de laatste plaats stond in de achtervolging vóór de start van de race. “ De afgelopen twee weken zijn heel goed voor ons geweest “, bevestigde de crewchef van Clint Bowyer, Shane Wilson. “ Weet je, Jimmie Johnson is goed, maar na vier kampioenschappen op rij te hebben gewonnen, kunnen we hem bijhouden. »

De Sprint Cup-terreur kende afgelopen weekend geen goede race. De viervoudig kampioen van de race vocht het grootste deel van de race om de topposities Nascar zakte langzaam naar beneden op de ranglijst na schade aan zijn auto en kwam als 25e over de finish. Maar we kunnen wachten op de terugkeer van de kampioen van de volgende race in Dover, die op 26 september zal plaatsvinden.