Magny-Cours: het Lamera-team wint in stijl

Het Lamera #62-team won dit weekend tweemaal in de Elite-categorie van het Lamera Cup-kampioenschap.

gepubliceerde 03/04/2023 à 00:18

Anna Schuurmans

©AutoHebdo/Anna Schuurmans

Op het circuit van Magny-Cours (Nièvre) was het de bemanning van auto nr. 62 die domineerde. Deze bemanning, bestaande uit Thomas en Mattéo Merafina en een piloot genaamd Pierre Couasnon, was werkelijk onverslaanbaar.

Aan het einde van de eerste 4-uursrace van gisteren hadden ze ruim 1'16” voorsprong op de coureurs op de tweede plaats. Deze voorsprong was vandaag nog comfortabeler: ze eindigden de 7 uur durende race met twee ronden voorsprong op hun rivalen. Teamcohesie, hun snelheid op het circuit en strategie zijn drie factoren die bijdragen aan hun dominantie op het Nevers Magny-Cours-circuit deze zondag.

De baan was de hele race nat, wat een paar kleine incidenten veroorzaakte waarvoor tussenkomst van de marshals nodig was. Er zijn dit weekend gelukkig geen gewonden gevallen!

De winnaars van deze zondag

De #62 crew was niet de enige die zondag won. In de Pro-Am-categorie won de #15 Race Track Competition-crew, vóór #70 (CTF by RKC) en #53 (Genius Water Racing).

Eén van de coureurs van de #15, Victor Dumont, omschreef deze race als volgt: “ In moeilijkere en lastigere omstandigheden dan gisteren was het devies consistent te blijven. Dat was de sleutel tot de overwinning, naast de nederigheid die we hadden tegenover de omstandigheden. »

In de categorie Gentleman, waarin minder ervaren coureurs of zelfs nieuwelingen voor de Lamera Cup samenkomen, won het team CTF by RKC #24. Het was geen overwinning gezien de omstandigheden van de race, waarbij Code 60s (equivalent aan Full Course Yellow) erg aanwezig was vanwege de regen.

De #24 crew in de Gentleman categorie won van de #52 van Triangle Nord en de #50 van Fast Kukki Racing. Een mooie kennismaking voor al deze coureurs, die in de regen het circuit van Magny-Cours hebben kunnen ontdekken of herontdekken!