Ligier European Series – Gillian Henrion wint solo

De eerste ronde in de geschiedenis van de Ligier European Series, verreden op het grote circuit van de 24 uur van Le Mans, bekroont Gillian Henrion en Team Virage.

gepubliceerde 10/06/2022 à 12:10

Gautier Calmels

Gillian Henrion compromisloos aan het stuur van haar JS P4 © Paulo Maria / DPPI

Terwijl Simone Riccitelli de All Shot behaalde in JS P4, nam Jean-René de Fournoux de leiding over de JS2 R-categorie over, maar de race werd snel geneutraliseerd door de inzet van de Safety Car na het verlaten van Cédric Oltamare aan het stuur van de JS2 R.

De race verliep volgens de Slow Zone veroorzaakt door kleine exits en halverwege de race nam Dimitri Enjalbert de controle over de race over. Mathys Jaubert controleerde met een goede voorsprong van 10 seconden het JS2 R-peloton en opende de start van de reglementaire reeks pitstops. Nadat alle stops waren gemaakt, eindigde de race met een geweldig gevecht bovenaan het klassement tussen Gillian Henrion, die de geweldige operatie uitvoerde door de leiding te nemen voor Anthnony Nahra, die het stokje had overgenomen van Enjalbert.

NAHRA Anthony (fra), ENJALBERT Dimitri (fra), Pegasus Racing, Ligier JS P4 © Paulo Maria / DPPI

ANS MOTORSPORT vervolgde de race aan de leiding in JS2 R dankzij Grégory Segers die ernaar streeft de terugkeer van Hugo Rosati te beperken dankzij het gat dat Jaubert had gecreëerd. Deze laatste gooide al zijn kracht in de strijd en pakte 10 minuten van de finish de eerste plaats.

De laatste Sprint werd tot groot plezier van de coureurs gelanceerd op een maagdelijk Slow Zone-circuit. Hoewel het podium in JS2 R goed ingeburgerd leek, met Rosati, Segers en Varutti op rij, was het heel anders in JS P4 met 4 coureurs die in minder dan 4 seconden vochten voor de laatste plaats op het podium. Natan Bihel, toen vijfde, passeerde aanvankelijk Andrei Vajda voordat hij vier minuten voor de finish de derde plaats stal van Ronnie Valori.

DE FOURNOUX Jean-René (fra), ROSATI Hugo (fra), ZOSH – Di Environnement, Ligier JS2 R,© Joao Filipe / DPPI

De laatste ronde veranderde dit klassement niet meer en Gillian Henrion, die alleen aan het stuur zat tijdens deze galarace, kon zegevierend onder de geblokte vlag passeren en de overwinning aanbieden aan Team Virage. Dimitri Enjalbert en Nathan Nahra kunnen zich verheugen op deze prachtige tweede plaats, het resultaat van een knappe aanval van de twee Pegasus Racing-coureurs.