Samenvattingen van de races van zaterdag in de Ultimate Cup Series in Dijon

Het Ultimate Cup Series-seizoen 2020 begon met veel tamtam op het circuit van Dijon-Prenois.

gepubliceerde 05/09/2020 à 18:25

Medhi Casaurang

Monoplace ras 2 : Konstantin Lachenauer wint voor de tweede keer dit weekend.

Het is de terugkeer naar het circuit van Dijon-Prenois voor de Ultimate Cup Series. En wat is er mooier dan te beginnen met eenzitters: aan het einde van een stint van twintig ronden van start tot finish won Konstantin Lachenauer (Team Graff) in race 2. De Zwitserse coureur stond zichzelf tegelijkertijd toe om de beste tijd neer te zetten ronde in de race (1'14.504). Hij blijft de twee Fransen Adrien Chila (Team Graff) en Pierre-Albert Fussela (Lamo Racing) voor.

Ter herinnering: Lachenauer won gisteren ook in race 1, dit keer voor zijn landgenoot Christophe Hurni (Sports Promotion).

GT-sprintrace 2 : Marc Waechter van kracht

Aan het einde van een veelbewogen race 2 won Marc Waechter (G2 Racing AG) in GT Sprint. De Zwitser ontweek de valkuilen van het circuit van Dijon en blijft Maxime Mainguy en Victor Shaytar voor.

Het eerste deel van de race werd gekenmerkt door het verlaten van de baan. De wagens uit de GT Sprint-categorie keren om 15 uur terug op het circuit voor race 3.

GT-sprintrace 3: Opnieuw Marc Waechter

De auto's uit de GT Sprint-categorie staan ​​voor de tweede keer van de dag op de startgrid. Marc Waechter (G2 Racing AG) won voor de tweede keer van de dag.

Marc Waechter (G2 Racing AG) start aan de leiding na zijn overwinning in race 2 in de ochtend. De Zwitserse coureur wordt op de voet gevolgd door Alex Marchois (MV2S Racing) die hem aan het begin van de tweede ronde passeert. Het leidende trio bestaat uit Alex Marchois, Marc Waechter en Maxime Mainguy (Breizh Motorsport 56). De race werd al snel gekenmerkt door een botsing tussen François Denis (Speed ​​Car) en Marie Baus (JSB), en het safety car-regime werd ingeroepen door de baancommissarissen. De race wordt tijdelijk geneutraliseerd.

Bij de herstart heroverde Marc Waechter de leiding van de race dankzij een gespierde inhaalactie op Alex Marchois, die terugviel naar de derde positie na gepasseerd te zijn door Maxime Mainguy. Het leidende trio staat 23 seconden uit elkaar met nog acht minuten te gaan.

Marc Waechter wint nadat hij de volledige tweede helft van de race aan de leiding had gestaan. Maxime Mainguy eindigde als tweede en Alex Marchois als derde.

Mitjet 2 ras: Jankavicius wint voor de tweede keer van de dag.

Na een overwinning van Race 1 door Jankavicius Povilas (Arctic Energy) wilde Sébastien Seveau (Generation Stunt) zijn nederlaag niet toegeven. De Franse coureur klom snel naar de eerste positie in de race, maar Jankavicius passeerde hem na de derde ronde van de race opnieuw. Daarachter volgen Julien de Miguel, Guillaume Bruot (Mirage Racing) en Romain Iannetta (Team Spirit Event) het leidende duo op de voet. Sébastien Seveau maakte van de gelegenheid gebruik om de beste ronde neer te zetten in de voorlopige race (1'32.094).

Halverwege de race wist Romain Iannetta op te klimmen naar de derde trede van het podium, maar viel al snel terug naar de vijfde plaats in het voorlopige klassement, waardoor de weg vrij bleef voor Julien De Miguel. De rest van de ranglijst is ongewijzigd, maar de verschillen tussen de concurrenten worden alleen maar kleiner. Zeven minuten voor tijd was het leidende kwartet (bestaande uit Jankavicius, Seveau, De Miguel en Bruot) in een zeer goed gevecht verwikkeld. De vier concurrenten gingen zo ver dat ze in de eerste bocht in de rij met elkaar in botsing kwamen.

Vijf minuten voor tijd strijdt Sébastien Seveau nog om de eerste plaats. Julien De Miguel klimt op zijn beurt naar de derde plaats. Guillaume Bruot zakt naar de zesde plaats, terwijl Fabien Perdu doorschuift naar de vierde plaats. Povilas Jankavicius won de race, gevolgd door Sébastien Seveau die ook de derde tijd neerzette en Julien De Miguel die goed presteerde door op het podium te komen.

Eenzitterrace 3 : en drie voor Lachenauer!

De eenzitters vertrokken vandaag voor de tweede keer op het circuit van het circuit van Dijon-Prenois. Konstantin Lachenauer won dit weekend voor de derde keer.

Konstantin Lachenauer (Team Graff) en zijn teamgenoot Adrien Chila starten aan de leiding. Zij worden gevolgd door Christophe Hurni (Sportpromotie) en Xavier Bennechi (Formula Motorsport).

De start wordt druk en het leidende trio (Lachenauer, Chila en Hurni) blijft ongewijzigd. Éric Trouillet (Team Graff) weet op te klimmen naar de vierde positie door Xavier Bennechi op het rechte stuk in te halen. Konstantin Lachenauer van zijn kant zette in de voorlopige ronde de beste tijd neer (1'14.862).

De gaten worden groter aan het begin van de vierde ronde. Adrien Chila, tweede in de race, heeft 2.448 seconden achterstand op Konstantin Lachenauer. De rest van de voorsprong in de race is echter zeer compact (vijf seconden scheiden de eerste vijf posities). Frédéric Boillot, de rode lantaarn, heeft 42 seconden achterstand op de raceleider.

Veertien minuten voor tijd vergroot Lachenauer het gat met Chila nog iets verder. De twee coureurs hebben een afstand van 4,3 seconden. Het klassement verandert weinig en Konstantin Lachenauer consolideert zijn voorsprong twee minuten voor het einde van de race nog steeds.

De Zwitserse coureur won de race nadat hij de twintig ronden van de race van start tot finish had geleid. Een meer dan succesvol weekend voor het jonge wonderkind uit het Graff-team, want hij won alle eenzitterraces. Adrien Chila en Christophe Hurni completeren het podium.

Gepassioneerd door de geschiedenis van de autosport in alle disciplines, heb ik dankzij AUTOhebdo leren lezen. Dat zeggen mijn ouders tenminste tegen iedereen als ze mijn naam erin zien!