Samenvattingen van de races van zondag in de Ultimate Cup Series op Magny-Cours

De regen vergezelde de zondagraces van de Historic Tour in Magny-Cours.

gepubliceerde 28/09/2020 à 14:31

Medhi Casaurang

Ultimate Cup Series Magny Cours – race 3 Mitjet en race 3 auto

Laatste racedag op Magny-Cours voor deze ronde van de Ultimate Cup. Vanochtend vertrokken de Mitjets en eenzitters in de regen.

In de categorie Mitjet doet Sébastien Seveau het opnieuw en behaalt dit weekend zijn tweede overwinning in de Mitjet. Hij ligt voor op David Bouet en Jankavicius Povilas.

Race 3 eenzitter start in de regen, Konstantin Lachenauer leidt. Achteraf namen de incidenten toe: auto's nr. 39 en nr. 25 raakten van de baan en zorgden ervoor dat de safety car naar buiten kwam.

Terwijl de safety car de baan verlaat, botst Adrien Chila (Graff) tegen de muur en stuitert terug de baan op. Terugkeer van de safety car. Er zijn nog 6 minuten racen over.

De rode vlag is uit en de race is voorbij. Konstantin Lachenauer wint de derde race van het weekend. Het is zijn zesde overwinning op rij dit seizoen. De top 3 is als volgt: Lachenauer (Graff), Pierre-Albert Fusella (Lamo Racing) en Éric Trouillet (Graff).

Ultimate Cup Series Magny Cours – race 4 GT Sprint/race 4 Mitjet

Laten we gaan voor de laatste GT Sprint-race van het weekend. Maxime Mainguy neemt de leiding. Direct daarna gaat de vierde Mitjet-race van start.

Maxime Mainguy (Breizh Motorsport 56) staat op de eerste plaats, voor Alexandre Guesdon (Génération Stunt) en Marc Vives (R-Breizh competition). In de 8e ronde passeerde Vives Guesdon voor de tweede plaats.

De race eindigt twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Maxime Mainguy wint de race, gevolgd door Marc Vives en Alexandre Guesdon.

De Mitjet-race begint met Povilas Jankavicius aan de leiding, voor zijn Franse rivaal Sébastien Seveau. De race werd snel geneutraliseerd en het circuit werd overspoeld met regen.

De race hervat het normale tempo 3 minuten na het einde van de reguliere speeltijd. De top 3 zijn: Jankavicius, de Miguel en Bruot. Sébastien Seveau, winnaar van twee van de vier races, viel naar de zesde plaats. In de laatste ronde wist hij op te schuiven naar de vierde plaats.

Povilas Jankavicius wint de race. Dit weekend won hij voor de tweede keer. Twee overal voor hem en Sébastien Seveau. De top 3 na de geblokte vlag zijn: Jankavicius, de Miguel en Bruot.

Ultimate Cup-serie Magny Cours – Challenge Proto / Challenge CN

De laatste race van het weekend, de 4-uur durende uithoudingsuitdaging, begint in de regen. De race kan mogelijk niet tot het einde duren.

Maurice Smith (Ligier nr. 69) start aan de kop van de race. Hij wordt gevolgd door Pietro Peccenini (Duqueine nr. 73) en Philippe Cimadomo (Ligier nr. 77). De safety car is uit en de auto's rijden onder gele vlagomstandigheden.

De safety car verlaat de baan aan het einde van de 2e ronde. Peccenini neemt de leiding van de race over. Hij ligt voor op de nr. 72 Norma, bestuurd door Nicolas Schatz, en de nr. 4 Ligier van Guillaume Veyrat.

De race werd na slechts 16 minuten racen gestopt door een rode vlag. Regen verhindert een veilige voortgang. De top 3 blijft in deze fase van de race hetzelfde. De coureurs mogen uit hun auto stappen, het einde van de race lijkt onvermijdelijk.

De race wordt echter kort voor 16 uur hervat en wordt grotendeels onder safety car-regime verreden. Hugo Carini brengt auto met nummer 73 naar de overwinning in de LMP3-categorie. Jonathan Brossard eindigde als eerste met auto #72 in CN/AT Prototype. Christophe Girardot, de enige die meedeed aan de LMP4, finishte de race.

Ultimate Cup Series Magny Cours – GT-uitdaging Uithoudingsvermogen

Voor de laatste race van de dag staat de GT Endurance Challenge in de spotlight. Er wacht de coureurs een race van vier uur.

Zodra de lichten uitgingen, draaide auto nummer 25 en zorgde ervoor dat de safety car uitstapte. Tien minuten later komt ze terug. Thierry Perrier (Ferrari nr. 1) leidt voor Philippe Bonnel en Paul Aegerter.

In de 12e minuut van de race pakte Aegerter de tweede plaats, maar verloor deze na een spin.

In de 25e minuut van de race stopte Philippe Bonnel op de baan. Het gevolg is dat de gele vlag uitgaat.

Na 32 minuten begint de race opnieuw. Thybaud Franck (Renault nr. 45) leidt de race voor Thierry Perrier.

In de 43e minuut van de race werd door de baancommissarissen een volledig geel regime ingeroepen. In de 52e minuut van de race leidt Gérard Tremblay de race.

Aan het einde van het eerste raceuur is de top 3 als volgt: Franck Thybaud (Renault nr. 45), Gérard Tremblay (Lamborghini nr. 71) en Thierry Perrier (Ferrari nr. 1).

Tijdens de 29e ronde ging Lucien Crapiz (Renault nr. 45) van de baan en zorgde ervoor dat de safety car naar buiten kwam.

Aan het einde van het tweede raceuur is de top 3 als volgt: Milan Petelet (Lamborghini nr. 14), Jean-Paul Pagny (Ferrari nr. 1) en Pierre Martinet (Porsche #71).

38 minuten na het einde van de race ziet de top 3 er als volgt uit: Jean-Bernard Bouvet (Ferrari nr. 1), Simon Escalier (Lamborghini nr. 14) en Laurent Mayet (Opel nr. 123).

Negen minuten voor het einde ging de rode vlag uit en werd één deelnemer tegengehouden. De race wordt stopgezet en zal niet worden hervat. Het was Jean-Bernard Bouvet (Ferrari nr. 9) die deze uitdaging won.

Gepassioneerd door de geschiedenis van de autosport in alle disciplines, heb ik dankzij AUTOhebdo leren lezen. Dat zeggen mijn ouders tenminste tegen iedereen als ze mijn naam erin zien!