Lasse Soerensen wint race 1 in Zolder

In de regen in Zolder domineerde Lasse Soerensen race 1 van de EuroNascar Pro-categorie in de Nascar Whelen Euro Series.

gepubliceerde 03/10/2020 à 17:20

Pierre Tassel

Lasse Soerensen speelde zaterdag in Zolder een evenwichtsoefening om de overwinning veilig te stellen aan het einde van de eerste race in de EuroNascar Pro-categorie in Nascar Whelen Euro-serie.

De coureur van de nr. 66 Chevrolet Camaro – DF1 Racing domineerde van start tot finish in een evenement dat begon onder safety car-omstandigheden vanwege de weers- en circuitomstandigheden. Eenmaal bevrijd moest Soerensen nog net de druk van Stienes Longin (Chevrolet Camaro nr. 11 – PK Carsport) onder controle houden. Deze maakte echter in de 7e ronde een fout en liet de leider wegvliegen.

Het was uiteindelijk Marc Goossens (Ford Mustang nr. 98 – CAAL Racing) die achter de regerend EuroNascar 2-kampioen eindigde, terwijl Alon Day het podium completeerde met de nr. 24 Chevrolet Camaro – PK Carsport.

Jacques Villeneuve (Feed Vict Racing) eindigde het evenement op de 4e plaats, voor Gianmarco Ercoli (Chevrolet Camaro nr. 54 – CAAL Racing). Kampioenschapsleider Loris Hezemans (#50 Ford Mustang – Hendrik Motorsports) werd tijdens de race bestraft voor het inhalen vóór de start-/finishlijn na de safety car, en eindigde slechts als 19e.