België wint C2, Rusland pakt goud op de FIA ​​Motorsport Games

Als België de tweede TCR-race op de FIA ​​Motorsport Games wint, is het Rusland dat met Klim Gavrilov de gouden medaille pakt in de discipline.

gepubliceerde 03/11/2019 à 14:08

Pierre Tassel

Rusland pakte deze zondag op de FIA ​​Motorsport Games een derde medaille na die in Brons Karten en Drift, en deze keer is het goud dat Klim Gavrilov zijn land aanbiedt aan het einde van het TCR-evenement.

Le tour de formation de la seconde course du week-end a été marqué par l’immobilisation en piste, avec une Hyundai i30 pare-choc avant et une roue avant droite endommagés, de Mason Filippi (Etats-Unis). Le départ est ainsi repoussé le temps de permettre l’évacutation de la Hyundai i30 américaine.

De juiste procedure zorgt ervoor dat Gilles Magnus (België) het voordeel van zijn pole behoudt, maar de race wordt vrijwel onmiddellijk onder het safety car-regime geplaatst, om de Hyundai i30 van Luca Engstler (Duitsland) te evacueren, geïmmobiliseerd aan de rand van de baan met een ontbrekend wiel. na het raken van de Audi RS 3 LMS van Enrico Bettera (Italië) die zijn start op de grid had gemist.

Gilles Magnus profiteert van de herstart om te ontsnappen terwijl Klim Gavrilov (Rusland), winnaar van race 1, Tom Coronel (Nederland) en Matej Homola (Hyundai) strijden om de tweede plaats, op afstand gevolgd door John Filippi (Frankrijk).

De volgorde van de hiërarchie verandert niet in het leidende kwartet terwijl Filippi een positie moet prijsgeven tegen Rory Butcher (Groot-Brittannië). En op minder dan 3′ van de finish werd een safety car ingezet nadat de MG6 van Zhen Dong Zhang (China) van de baan ging.

Een neutralisatie die het lot van de race bezegelt met de overwinning van Gilles Magnus voor Klim Gavrilov en Tom Coronel, maar ook het eindresultaat van het TCR-evenement, aangezien Klim Gavrilov met een overwinning en een tweede plaats de gouden medaille aan Rusland aanbiedt.

België won de zilveren medaille, terwijl Slowakije met Matej Homola het brons won. John Filippi eindigde deze race 2 op de 6e plaats na een vierde plaats in race 1.