Johnson trakteert, Stewart verzamelt

De drievoudig regerend Nascar-kampioen won dankzij een schitterende finish zijn tweede race van het seizoen. Ten tweede neemt Tony Stewart de leiding in het algemeen klassement.

gepubliceerde 01/06/2009 à 18:46

Na weken van op en neer optredens wilde Jimmie Johnson het record rechtzetten. En hoe ! De Chevrolet-coureur, startend vanaf de dertiende positie, domineerde deze race met gemak en reed 298 van de 400 ronden aan de leiding. Echter, de titelhouder Nascar stond pas op de negende plaats in het laatste rechte stuk in Dover, dertig ronden van de finish. Maar door een verstandige bandenkeuze kon Johnson zijn tegenstanders één voor één inhalen en ze zonder al te veel moeite bij de trein afzetten.

Greg Biffle is, na Johnson, de coureur die de meeste ronden aan de leiding heeft gereden. Maar in de laatste kilometers kon hij zowel Johnson als Stewart, die de eerste twee plaatsen pakten, niet in bedwang houden. Met dit succes keert Jimmie Johnson terug om zichzelf te positioneren in de titelrace. Net als Tony Stewart, tweede, die de leiding neemt in het algemeen klassement. Als de Chase nog ver weg is, wordt de hiërarchie van dit seizoen 2009 geleidelijk ingevoerd, en Jimmie Johnson bewijst dat hij duidelijk een kanshebber is voor zijn eigen opvolging.