Chevrolet, Huff en Muller zegevieren

Robert Huff, winnaar van de eerste race in Macau en derde in de tweede, eindigde als derde in het WTCC van 2010. Chevrolet won de titel van wereldkampioen voor fabrikanten, Yvan Muller die voor coureurs.

gepubliceerde 21/11/2010 à 11:20

Door eind vorig seizoen de diensten van Yvan Muller in te schakelen, wilde Chevrolet naar de top van de hiërarchie klimmen. Vanaf het eerste jaar van de samenwerking tussen Chevrolet en Muller, en zelfs vanaf de eerste race, werd succes behaald. Na een lang seizoen won Yvan Muller de titel van wereldkampioen coureurs en Chevrolet de constructeurstitel.

Deze zondag begonnen de drie Chevy-coureurs aan de kop van de eerste race. Bij de finish pakte Rob Huff zijn derde overwinning van het jaar, hij won voor Yvan Muller, voordat hij derde werd in de tweede race, achter Norbert Michelisz (Seat) en Gabriele Tarquini (Seat).

Laatstgenoemde, wereldkampioen in 2009, eindigde op de tweede plaats in het kampioenschap van 2010, op gelijke hoogte met Rob Huff. De Brit ligt qua aantal overwinningen voor op Tarquini. Andy Priaulx (BMW), een paar dagen geleden nog in de race om de titel, eindigde uiteindelijk als vierde in het WTCC, bestraft door BMW's bluf in Okayama.

« We hebben precies gedaan wat we moesten doen in de eerste race: Huff opmerkingen. Ik startte vanaf pole en leidde vervolgens de hele race, met de hulp van mijn teamgenoten. Het is een beetje hetzelfde als in 2008, toen Muller kampioen werd en ik en Tarquini evenveel punten hadden. Het is het hele jaar een geweldige strijd geweest en vandaag is het een geweldige afsluiting. »