C2 – Michelisz gered tijdens botsingen in Ningbo

Norbert Michelisz behaalt zijn derde overwinning in 2019 en neemt de leiding in het kampioenschap ten koste van Esteban Guerrieri. Yvan Muller profiteerde van de verschillende botsingen om op het podium te komen.

gepubliceerde 15/09/2019 à 09:20

Medhi Casaurang

Normaal gesproken zijn deelnemers aan de World Touring Car Cup (WTCR) voorzichtig tijdens Race 2 van elke meeting. De zeer korte reparatietijd vóór de laatste race maakt het immers niet mogelijk dat kritieke schade aan de auto's wordt vervangen. Tijdens de tweede race van de meeting in Ningbo (China) waren er echter veel ongelukken!

Pas in de eerste ronde kampioenschapsleider Esteban Guerrieri (Honda) ging de tegenovergestelde kant op na contact met Augusto Farfus (Hyundai), terwijl Yann Ehrlacher (Lynk & Co) door Mikel Azcona (Cupra) tegen Aurélien Panis (Cupra) en Jean-Karl Vernay (Audi) botste. Daarnaast is de locatie van het podium Ma Qing Hua (Alfa Romeo) verloor een wiel en Benjamin Leuchter (Volkswagen) stopte tegen een muur van banden. Opluchting!

De vijf ronden die onder het Safety Car-regime werden doorgebracht, zouden de zaken helemaal niet kalmeren. Nestor Girolami (Honda) opende zijn rechtervooras, Mikel Azcona vertraagde verdacht veel, zonder de pensionering van de twee Comtoyou-coureurs (Vervisch en Langeveld vanwege versnellingsbakproblemen) te vergeten.

Aan het front leek veteraan Andy Priaulx (Lynk & Co) zijn eerste succes te kunnen boeken voor zijn terugkeer naar het toerisme. Maar het tempo van de drievoudig WTCC-wereldkampioen begon in ronde 11 te dalen, waardoor Norbert Michelisz (Hyundai) gevaarlijk dichtbij kon komen. Uiteindelijk kreeg een lekke band de Engelsman te pakken, die vervolgens werd aangereden door de Hongaar!

Het was die duivel Gabriele Tarquini (Hyundai) die van de gelegenheid gebruik maakte om de leiding te nemen. Maar de uittredende kampioen werd door zijn team tot de orde geroepen; Norbert Michelisz speelt dit jaar voor de titel. De veteraan verliet daarom zijn positie als leider.

Al deze incidenten kwamen Yvan Muller (Lynk & Co) ten goede. De Fransman, winnaar in Race 1 en kwalificeerde zich op de 10e plaats en schoof op naar de derde trede van het podium. De Elzasser bezet dezelfde plaats in het algemeen klassement.

Na het verlaten van de eerste ronde eindigde Jean-Karl Vernay als 11e, Yann Ehrlacher als 15e en Aurélien Panis als 17e.