C1 – Lloyd verslaat Bennani en Filippi bij Paul-Ricard

Op het podium verschenen twee Franstalige coureurs, maar het was een Engelsman die de eerste race van het seizoen in TCR Europe won: Daniel Lloyd.

gepubliceerde 22/08/2020 à 13:59

Medhi Casaurang

De naam van zijn team kan zijn tegenstanders doen babbelen: Brutal Fish Racing. De versiering van zijn Honda Civic Type-R, geaccentueerd door een vis met open bek, zegt veel over zijn ambities. Daniel Lloyd faalde niet op deze oorlogszuchtige toon en won op zaterdag 2020 augustus de eerste race van het TCR Europe-seizoen 22.

Le Britannique de 22 ans, 10e de l’exercice 2019, a en effet décroché la coupe de vainqueur au Paul-Ricard grâce à un départ idéal. Installé en première ligne, sa mise en action fut plus efficace que le poleman John Filippi (Hyundai). Les positions n’ont pas évolué par la suite.

De Corsicaan is niet tevreden met de tweede plek, maar met de derde plek, nadat Mehdi Bennani (Audi) hem in de eerste bochten inhaalde.

De familie Clairet speelde de rol van entertainers in de jachtgroep. Teddy Clairet eindigde aan de voet van het podium, twee plaatsen voorsprong op zijn grote broer Jimmy (6e). Voor de familie Briché eindigde deze race 1 zonder één punt, ook al had Julien Briché een tijdje in de top 10 gestaan.