C1 – Guerrieri eerste winnaar van het jaar in Marrakech

Esteban Guerrieri wint de eerste race van het WTCR-seizoen 2019 in Marrakech (Marokko). Thed Björk brengt de nieuwe Lynk & Co naar de tweede plaats. De Fransen kwamen vooral op achterstand na een strafschop voor Jean-Karl Vernay (Audi).

gepubliceerde 06/04/2019 à 18:36

Medhi Casaurang

Stephen Guerrieri (Honda) bleek deze zaterdag 6 april in Marrakech (Marokko) onaantastbaar. De Argentijn transformeerde zijn polepositie in de overwinning in Race 1 en werd daarmee de eerste winnaar van het World Touring Car Cup (WTCR)-seizoen 2019.

Thed Björk (Lynk & Co), auteur van een betere start, liet echter bij de eerste remming de deur openstaan, wat de Münnich Motorsport-coureur ten goede kwam. Esteban Guerrieri liet de eerste plaats vervolgens nooit meer los tot het einde van de 18 ronden van inspanning.

Aan de andere kant was de strijd om de laatste trede van het podium besluiteloos. Jean-Karl Vernay (Audi), die als zesde startte, zette Andy Priaulx (Lynk & Co) onder druk totdat de twee mannen elkaar raakten aan het begin van de vijfde ronde. De Fransman, schuldig bevonden door de stewards, kreeg een tijdstraf van vijf seconden. In de finale zakt hij van de derde naar de zevende plaats.

C’est donc Nestor Girolami (Honda) qui récupère la mise, lui qui s’était mal élancé à l’extinction des feux. Le champion sortant Gabriele Tarquini (Hyundai) grappille une place avec la 4e position.

Yann Ehrlacher (Lynk & Co) won geen plaats, verloor niets en eindigde als achtste. Zijn oom Yvan Muller (Lynk & Co), die vanwege een motorwissel achteraan op de grid startte, staat 18e.

Het begint een gewoonte te worden, lekke banden hebben een rand van het peloton getroffen. Aurélien Panis (Cupra), Daniel Haglöf (Cupra), Attila Tassi (Honda), uittredend wereldkampioen RX-kampioen Johan Kristoffersson (Volkswagen) en Mehdi Bennani (Volkswagen) waren slachtoffers. Tenslotte stopten Tom Coronel (Cupra) en Niels Langeveld (Audi) na het verlaten van de weg.