Bowman boekt zijn eerste overwinning in de Nascar Cup Series

Alex Bowman (Chevrolet) boekte zijn eerste overwinning in de Nascar Cup Series, voor Kyle Larson en Joey Logano.

gepubliceerde 01/07/2019 à 12:26

Medhi Casaurang

De test van Nascar betwist op Chicagoland Raceway (Illinois) op zondag 30 juni zal in het geheugen van Alex Bowman gegrift blijven. De 26-jarige coureur behaalde daar zijn eerste overwinning in het Amerikaanse kampioenschap na 88 ronden te hebben gereden. Toevallig in de autosport heeft de winnaar het nummer 88 op de deuren van zijn Chevrolet!

“Het is alles waar ik naar op zoek was in mijn leven, zei Alex Bowman na een serie donuts. Ik was het zat om steeds tweede te worden, ik wilde dat het stopte. » Hij behaalde inderdaad drie tweede plaatsen op rij tijdens de eerste 16 ronden van 2019.

Kyle Larson (Chevrolet) eindigde op de tweede plaats, voor titelverdediger Joey Logano (Ford). De teleurstelling van het evenement is te vinden aan de kant van Kevin Harvick (Ford). De 43-jarige Californiër, leider van de race gedurende 132 ronden, bereikte pas als 14e de finish na contact met de muur.