12H of Mugello – Loeb en Dumas tweede in hun categorie, overwinning voor Team GP Elite overall

De #32 Porsche van Team GP Elite won tijdens de 12H van Mugello in de 24H Series. Sébastien Loeb en Romain Dumas eindigden op het podium in de categorie 992 aan boord van de Porsche 911 GT3 Cup nr. 963 van het Orchid Racing Team.

gepubliceerde 24/03/2024 à 14:46

Dorian Grangier

© Orchideeënraceteam

Een succesvolle terugkeer in de competitie voor Sébastien Loeb. De Fransman, dit weekend weer achter het stuur van een GT, eindigde op de 2e plaats in de categorie 992 tijdens de 12H van Mugello (Italië), de eerste ronde van de 24H Series.

Begeleid door Romain Dumas, Loïc Villiger, Laurent Misbach en Alexandre Mottet, de negenvoudig wereldkampioen WRC a décroché un podium pour sa première expérience sur le Mugello, à bord de la Porsche 911 GT3 Cup nr. 963 van het Orchid Racing Team.

In de categorie 992 was het de Porsche nr. 903 – Red Ant Racing van het Belgische trio Yannick Redant – Ayrton Redant – Kobe de Breucker die won, die aan het einde van het eerste deel van de race zaterdagmiddag al aan de leiding stond .

In het algemeen klassement won Team GP Elite, vertegenwoordigd door Lucas Groeneveld, Jesse van Kuijk, Dan van Kuijk en Max van Splunteren, de 12H van Mugello met de nr. 911 Porsche 3 GT32 R. Leider op zaterdagavond na het eerste deel van de race, het Nederlandse kwartet had de controle over de race gedurende de resterende 5u30 van het evenement deze zondag.

De race eindigde onder Code 60 (rijden beperkt tot 60 km/u), na het ongeval van de nr. 90 Porsche van het E2P Racing-team in de rechte pit, ongeveer dertig minuten na aankomst, gevangen door de komst van de regen. De raceleiding heeft ervoor gekozen om het evenement onder Code 60 te handhaven tot aan de geblokte vlag.